Mensen vinden het vaak fijn om ramen en/of deuren open te zetten om zo een lekkere frisse wind door het huis te laten gaan. We zijn echter niet gediend van die kleine beestjes die graag binnen een kijkje komen nemen. Een hor biedt daarvoor de ideale oplossing. Horren hebben namelijk tal van mogelijkheden om uw huis optimaal te ventileren en ongewenste insecten buiten te laten.

Ventileren met horren

Een hor filtert de buitenlucht en draagt bij aan een gezonde ventilatie in huis. Goed ventileren is namelijk van belang voor uw gezondheid. Toch gebeurt dit vaak te weinig. Meestal omdat mensen geen vliegen, muggen, wespen en andere insecten binnen willen hebben. Het is belangrijk dat vuile lucht het huis uitgaat en schone lucht aangevoerd wordt. Te weinig frisse lucht in huis versterkt allergieën, concentratieverlies, luchtwegproblemen en irritaties van slijmvliezen. Een hor zorgt ervoor dat je volledig beschermd kan ventileren. Lucht elke dag een half uur door de deur of raam helemaal open te zetten. Dat kan het beste in de vroege ochtend of late avond, want dan is de hoeveelheid stuifmeel in de lucht vaak het laagst.

Pollengaas

Wilt u stuifmeel helemaal vermijden, doordat bijvoorbeeld iemand thuis last heeft van hooikoorts? Dan biedt een hordeur of raamhor met pollengaas van Unilux de perfecte oplossing. Deze horren houden pollen tegen en hebben een hoge luchtdoorlaatbaarheid. Pollen, een andere naam voor stuifmeel, zweven in de lucht en worden vervolgens ingeademd. Als de pollen op het neusslijmvlies, de oogbollen of in de luchtwegen terecht komen, reageert je afweersysteem hierop en kun je typische hooikoortsklachten krijgen. Pollengaas is dus een absolute aanrader voor mensen met hooikoorts.

Kies de hor die bij u past

Afhankelijke van uw situatie kunt u kiezen uit verschillende typen horren. Van draaikiep-raam tot openslaande tuindeuren; er is altijd een passende oplossing. Bij ons vindt u een uitgebreide keuze voor vrijwel ieder raam, deur en budget. Wij werken met de horren van Unilux. Voor al hun horren geldt:

  • Op maat gemaakt dus altijd passend op raam of deur.
  • Geleverd met zwart transparant gaas voor een onbelemmerde doorkijk.
  • Standaard kleuren 9001 – 9010 – 7016 – 9006 – 9005. Tevens ook, tegen geringe meerprijs, in alle ral-kleuren leverbaar.
  • Optimaal en volledig beschermd ventileren.
  • Weinig of geen verlies aan daglicht in huis.

Wilt u weten welke hor bij u raam of deur past? Wij helpen u graag verder.