Rolluiken zijn het gehele jaar door een aanwinst waar je eindeloos van kan genieten. Ze hebben namelijk een isolerende, inbraak vertragende, verduisterende en geluidswerende werking. In deze blog zal een top 3 van belangrijke redenen gegeven worden waarom voor rolluiken gekozen wordt.

Energiebesparing met rolluiken

We profiteren graag het hele jaar door van een aangenaam woonklimaat en huiselijk comfort. Om dit te bereiken, zijn rolluiken een ideale oplossing. Ze bevorderen de temperatuur in uw woning; in de winter blijft het lekker warm binnen en in de zomer zijn de ruimtes koeler. Zo zorgt u er dus voor dat in de winter minder hoeft te stoken en in de zomer de airconditioning geen overuren draait. Hierdoor wordt de energierekening lager.

Inbrekers weren met rolluiken

Het is voor mensen belangrijk dat ze zich veilig voelen in hun huis en dat privacy gewaarborgd is en blijft. Deze argumenten wegen ook zwaar bij het kiezen voor rolluiken. Uw huis wordt namelijk beter beschermd tegen ongewenste gasten. Niet alleen tegen gluurders, maar ook tegen mensen met slechte bedoelingen. Rolluiken beschermen namelijk de privacy, niemand kan zien wat er achter de rolluiken te vinden is, en het veiligheidsgevoel; inbrekers kiezen eerder voor een huis zonder rolluiken omdat dit een extra obstakel vormt.

Donker op het juiste moment

Wanneer de zon fel schijnt, is het belangrijk dat je er geen last van hebt in huis. Het kan soms zijn dat de zon op je TV- en/of computerscherm schijnt en dat je er last van hebt. Een rolluik kan zo ingesteld worden dat de juiste lichtinval het huis binnenkomt. Daarnaast kunnen wij u adviseren in welke kamers u het beste de rolluiken kunt plaatsen.

Rolluiken zijn handbediend of elektrisch te verkrijgen, in verschillende kleuren en vorm van omkasting. Benieuwd welke rolluik het best past bij uw woning? Neem voor advies op maat of een vrijblijvende offerte contact met ons op of bezoek onze showroom.

Daarnaast hebben we nog een leuk extraatje voor u:

Een gratis motor bij aankoop van een rolluik in januari of februari!

Dit geldt voor de standaard motors.