Het onderhoud van uw rolluiken: een tijdrovend maar cruciaal aspect voor een langere levensduur. Maar niet alleen dat. Er zijn tal van redenen waarom rolluiken goed onderhouden moeten worden. Hieronder zal de top 4 van belangrijkste redenen toegelicht worden waarom uw rolluiken zo nu en dan uw aandacht nodig hebben.

Levensduur verlengen

Het schoonmaken van rolluiken is een tijdrovend klusje maar wel belangrijk voor een lange levensduur. Rolluiken dient men in de regel tweemaal per jaar te reinigen, maar het onderhoud is vaak afhankelijk van de situatie. In het geval van een woning met veel bomen in de buurt, dient u de rolluiken wat vaker te reinigen dan in een situatie zonder bomen.

Optimale werking door het smeren van onderdelen

Het onderhoud van uw rolluiken bestaat niet alleen uit het reinigen of waxen van de lamellen en omkasting. Een rolluik bestaat uit meerdere bewegende onderdelen welke door de jaren heen heel wat te verduren hebben. Het is belangrijk dat de geleiders van uw rolluik gesmeerd en schoongemaakt worden. Dit wordt helaas vaak vergeten. Gebruik voor het smeren van uw rubbers in de geleiders een teflonspray. Gebruik absoluut geen vet smeermiddel omdat dit juist meer vuiligheid aantrekt en de rubbers hierdoor sneller uitdrogen en er daardoor scheurtjes ontstaan.

Nette uitstraling aan de buitenkant

Het reinigen van de buitenkant van uw rolluik kunt u het beste doen met een zachte spons en een sopje. Gebruik geen bijtende, agressieve of schurende middelen, omdat dit het lakwerk van de rolluiken kan beschadigen of hierdoor gaat verweren. Eenmaal per jaar kunt u de rolluiken waxen. Door middel van deze wax blijft het rolluik soepel en heeft vuiligheid minder kans om zich op te hopen.

Schone uitstraling aan de binnenkant

De meeste mensen vergeten de binnenkant van de rolluik te reinigen. Vaak omdat men niet weet hoe ze dit aan moeten pakken. Voor het reinigen van de binnenzijde heeft u alleen een kruisschroevendraaier nodig. Hiermee verwijdert u de omkasting van het rolluik waarin de lamellen omhoog getrokken zijn. Als u vervolgens de rolluik stukje voor stukje laat zakken, kan elke lamel aan de binnenzijde gereinigd worden.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het reinigen van uw rolluiken? Neem dan gerust contact met ons op!

In maart hebben we een leuke actie voor u. Blijf hiervoor de website of Facebook in de gaten houden.